top of page
< Back

Ceremonies

Een ceremonie of ritueel om bijzondere momenten in je reis te eren

Afgestemd op jouw wensen en jouw zijn neem ik je mee in ceremonie om dit bijzondere moment van jouw reis te bekrachtigen.

Voorbeelden van mogelijke ceremonies zijn een Motherblessing, een Tribe Gathering of een Rebozo sluitingsritueel.TRIBE GATHERING

De Tribe Gathering is een ceremonie waarin de kracht van 'the village' wordt aangesproken en opgeroepen. De zwangere vrouw staat hierbij centraal en nodigt op ceremonieele wijze haar village uit om haar te dragen in de periode die er aan komt. 'It takes a village to raise a child' gaat niet meer vanzelfsprekend op in deze moderne tijden, en met deze ceremonie roepen we het oude weten op in alle aanwezigen en geven mannen en vrouwen hun belofte van kwaliteiten en steun aan de aanstaande moeder.


MOTHERBLESSING

De Mother's Blessing is een ceremonie geïnspireerd op een oud ritueel van de Navajo-indianen waarin de transitie van vrouw naar moeder wordt geëerd en gevierd. Deze overgangsrite naar het moederschap is diep geworteld in het stamleven, en tijdens de Blessingway geven de aanwezige vrouwen hun kwaliteiten en hun steun door aan een volgende generatie moeders. De nieuwe moeder wordt spiritueel en emotioneel ondersteund en bekrachtigd voor haar reis van de baring en het moederschap.


REBOZO - CLOSING THE BONES

De Rebozo Closing Ceremony is een traditioneel Mexicaans ritueel dat uitgevoerd wordt bij nieuwe moeders, vanaf 40 dagen na de baring. De moeder opent tijdens het geboorte geven zowel fysiek als energetisch. Dit ritueel is er om de grote transitie van (opnieuw) moeder worden te eren, te vieren, te verwerken en af te sluiten.

Tijdens het ritueel wordt je o.a. van top tot teen gewikkeld in doeken. Ik maak gebruik van traditionele Rebozo-doeken uit Mexico die geweven zijn uit pure liefde en intentie. Door middel van een serie van rituelen wordt de nieuwe moeder omhuld met liefde en kracht. Ze sluit een fase van haar leven af, en maakt daarmee ruimte voor een nieuw deel van zichzelf om tot bloei te komen. 


Lees verder op deze pagina's over hoe zo een ceremonie er uit zou kunnen zien, en ook het waarom van ceremonieel leven.


Ik wil je aanraden om alvorens een ceremonie bij mij aan te vragen eerst eens met mij te bellen, of een cirkelavond bij te wonen. Op die manier kunnen we kennismaken en weet jij ook wie ik ben en hoe ik werk. Het is belangrijk dat dat helemaal past en goed voelt!This could be you

bottom of page