top of page
< Back

Doula begeleiding

Begeleiding tijdens zwangerschap en postpartum periode. Spaceholding voor jouw transformatie van vrouw naar moeder.

Een (doula)begeleidings-traject voor een vrouw die volledig in lijn met haar binnenwereld en eigen natuur haar zwangerschap, baring en moederschap wil beleven. Je kunt kiezen voor een volledig traject waarbij ik je ook bijsta bij de geboorte, of alleen in de zwangerschap en/of postpartum.


Het traject bestaat uit een combinatie van 1-op-1 sessies, cirkel sharings/vrouwencirkel avonden, rituelen en ceremonies , on-call staan voor- en aanwezig zijn bij je bevalling en een uitgebreidde Postpartumcare.


Hoe het er precies uitziet kan ik je hier niet laten zien. Het is jouw pad. De route bepalen we samen in de eerste sessies, jij bent het kompas voor deze reis! Ik ben er om met je mee te wandelen en je te ondersteunen waar nodig.Wat versta ik onder Doula?


Als Spirituele Doula voel ik dat deze overgangsfase van vrouw naar moeder niet alleen fysieke gebeurtenis is, maar ook diep verweven is met onze emotionele, spirituele en energetische lagen. Ik werk dus vanuit een holistische benadering en erken dat ons welzijn op al deze niveaus met elkaar verbonden is.


De rol van een Doula omvat het creëren van een veilige en ondersteunende veilige en heilige ruimte waarin jij jezelf kunt openen en de fysieke, emotionele en spirituele uitdagingen die je tegenkomt kunt verkennen.


Ik geloof dat jij alles wat je nodig hebt al in je hebt, en nodig je daartoe uit door een luisterend oor aan te bieden, diepgaande vragen te stellen en zelfreflectie aan te moedigen. Ik help je om je eigen innerlijke wijsheid en kracht te (her)ontdekken, zodat je kunt groeien en bloeien tijdens deze transformatieve tijd in je leven.


Ik doe dat door verschillende technieken en tools gebruiken, afhankelijk van jouw behoeften en voorkeuren, maar vooral ook door in te voelen en af te stemmen. Dit kan onder meer meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, energetisch werk, coaching, massage, rituelen en ceremonieën omvatten. Deze sessies helpen je om verbinding te maken met je diepere zelf, je intuïtie te versterken en de transformatieprocessen die zich voordoen te ondersteunen.


Wat ik je kan bieden is een te alle tijden niet-oordelende en liefdevolle aanwezigheid, afgestemd op jouw individuele behoeftes en verlangens.


Het is heel erg belangrijk dat je een verbinding voelt met mij als je potentiele doula, omdat we een intieme relatie zullen opbouwen in de aanloop naar de geboorte van jullie kindje.


Een Doula is géén vervanging voor medische zorg, maar wel een waardevolle aanvulling daarop. Voor ondersteuning op het emotionele, spirituele en energetische niveau en om je te helpen om dieper in contact te komen met je eigen innerlijke krachtbronnen.


M'n doula opleiding heb ik gedaan bij Bia doula in Amsterdam.


Ik geloof dat elke vrouw een doula verdient! Een Doula traject wordt helaas vooralsnog niet verzekerd bij de zorgverzekeraars. Wel zijn er mogelijkheden om een zwangerschapscursus te laten vergoeden als je die (ook) bij mij volgt. Als je voelt dat je mij als doula wil, maar het niet kunt veroorloven, reik dan naar me uit. Ik heb ruimte om 1 traject per jaar te doen tegen een zeer gereduceerd tarief. Neem contact met me op om de mogelijkheden te horen!

 
Dit is voor jou als je:


  • Deze bijzondere tijd in je leven ten volste wil leven en eren, met alle lagen van je zijn (en niet alleen vanuit je hoofd)


  • Voelt dat de sluiers voor jou nu dunner zijn dan ooit en je dat wil ontdekken


  • Een liefdevolle steun en/of gidsing kunt gebruiken op dit avontuur


  • Weet dat je die Oermoeder in je hebt, en haar helemaal uit wil nodigen om de zwangerschap en geboorte op jouw unieke manier expressie te gevenHeb je interesse? Neem contact met me op via het formulier op deze website, of plan een kennismakingscall in. Na kennismaking en afstemming stuur ik je een persoonlijk voorstel voor een traject dat past bij jouw behoeften! 

Postpartum behandelingen


Je hoort wel eens “hold the mother, not the baby” en dat voelt soms nog moeilijk voor vrouwen om te accepteren. Maar daarin durven te leunen tijdens deze fase van je leven, is niet alleen heel fijn, maar ook heel nodig. 


Het is de erkenning van jezelf als Moeder-vrouw, en de veranderingen die je doormaakt. Je mag jezelf eren, en stilstaan bij deze grote levensgebeurtenis. Doe dat bewust. Door zelf rituelen te creëren voor jezelf en je ook te laten dragen in ceremonie door iemand geef je ruimte aan de transformatie van (opnieuw) moeder worden. De sleutel is intentionele integratie en spaceholding.


Door het vooraf kiezen om ruimte te maken voor de steun en intimiteit die je nodig hebt te voelen in de kraamtijd, kies je niet alleen voor jezelf, maar daarmee ook voor je nieuwe kindje en hele gezin!  Het zal je stevigheid en voeding op alle lagen van je zijn bieden in een veelbewogen tijd. 


In deze download staat de lijst met behandelingen en rituelen met de investeringskosten.  Ik hoor graag van je of ik je kan ondersteunen in je kraamtijd. HYN postpartum behandelingen en rituelen Prijslijst
.pdf
Download PDF • 7.37MB


This could be you

bottom of page